Over Grand Hammond

Eindelijk komt hij er mee naar buiten zegt men, al sleurde Hans Francken al vroeg in z’n carrière met het verschrikkelijk zware Hammondmeubel van café naar zaal, van Blue Blot naar Noordkaap, van Groovemania naar Clouseau enz. 

Hans stelt zich al ruim 15 jaar in dienst van menig nationaal en internationaal artiest als musical director, producer of songwriter en komt dan nu met een eigen project op de proppen.  Waarom? Waarom nu? Waarom met zo’n stoffig oubollig instrument terwijl iedereen met beats en synths in z’n computer bezig is?

Omdat de Hammond hem gebeten heeft, omdat die Hammondsound nog steeds vele muziekharten sneller doet slaan en omdat die sound als een virus door onze popgeschiedenis is gegaan. Dit instrument heeft teveel te vertellen en verdient een 2e leven  in 2014!

Daarom komt Hans met Grand Hammond naar buiten, hij stoft het orgel af, frist het op, en nodigt menig talent uit om te featuren op de goedgehumeurde uptempo songs voorzien van de nodige beatz !

En daar is Ludovic er één van. Ze leerden elkaar kennen op het podium van The Voice en het was snel duidelijk dat de stem van Ludovic en het Hammondorgel een goeie match is. En dat resulteerde in de eerste single : Make me Happy !

Begin 2015 is er een 2e single "You Lie" waar Lynn C het vuur aan de schenen legt van Ludovic. De song vindt zijn weg naar de playlists van MNM en Q-Music en is een geweldige radiohit !